2022 Yılı İşkur İdari Para Cezası Tutarlarına İlişkin Bültenimiz Yayınlanmıştır...

2022 Yılı İşkur İdari Para Cezası Tutarları

2022 YILI İŞKUR İDARİ PARA CEZALARI

Uygulanan idari para cezalarının tebliğ tarihinden itibaren bir (1) ay içinde İŞKUR Hizmet Birimleri veznesine veya İŞKUR il/banka hesabına ödenmesi gerekmektedir.


 Bu süre içinde ilk taksit peşin ödenmek koşulu ile bir yıl içinde borcun tamamının 4 eşit taksitte ödenme imkanı bulunmaktadır.


Ayrıca, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde İŞKUR Hizmet Birimleri veznesine veya İŞKUR Hizmet Birimleri hesabına ödenmesi halinde idari para cezasından ¼ oranında peşin ödeme indirimi uygulanacaktır. Taksitlendirme işlemi yapılması halinde ¼ oranında peşin ödeme indirimi uygulanmaz.


5326 sayılı Kabahatler Kanununun 27 nci maddesi gereği kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karara karşı yetkili Sulh Ceza Mahkemesine başvuru hakkı bulunmaktadır.


Bu sürede yargı yoluna başvurulmaması halinde karar kesinleşecektir. Karar kesinleşmesine rağmen ödeme yapılmayan dosyalar yasal yollardan tahsil edilmek üzere İŞKUR Genel Müdürlüğüne gönderileceğinden, yargı yoluna başvurulması halinde, durumun Kuruma bildirilmesi gerekmektedir.


Sulh Ceza Mahkemesine başvurulması halinde, 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanununun 7 nci maddesi gereği Kurumu temsil yetkisi Emniyet Mahallesi Mevlana Bulvarı No:42 Yenimahalle/ANKARA adresinde yerleşik Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne ait olup, tebligatın belirtilen adrese yapılması gerekmektedir, Ödemenin banka aracılığı ile yapılması halinde, dekontun açıklama bölümüne bu tebligatın tarih ve sayısı ile işyeri adı yazdırılarak, dekont örneğinin İŞKUR Hizmet Birimlerine verilmesi gerekmektedir.


5326 sayılı Kabahatler Kanununun 17 nci maddesinin yedinci fıkrası gereğince, idarî para cezaları her takvim yılı başından geçerli olmak üzere o yıl için 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesi hükümleri uyarınca tespit ve ilân edilen yeniden değerleme oranında artırılarak uygulanır. Bu suretle idarî para cezasının hesabında bir Türk Lirasının küsuru dikkate alınmaz. Bu itibarla, idari para cezaları 2017 yılı için %3,83; 2018 yılı için %14,47; 2019 yılı için %23,73; 2020 yılı için %22,58; 2021 yılı için %9,11; 2022 yılı için %36,2 yeniden değerleme oranında artırılarak hesaplanmıştır.


2022/1 Sayılı Bültenimizi indirmek için tıklayınız



ÇOK OKUNANLAR

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ACİL DURUM HATTI: ALO 170 İLETİŞİM MERKEZİ

ANAYASAL BİR HAK OLARAK SOSYAL GÜVENLİK HAKKI

ASGARİ İŞÇİLİK TUTARI HESAPLAMALARINDA KULLANILAN 2021 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI

2021 YILINDA UYGULANACAK NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ, GEÇİCİ İŞGÜCÜ DESTEĞİ VE 7256 KAPSAMINDA İŞVERENLERE YÖNELİK İŞÇİ BAŞINA UYGULANAN PRİM TEŞVİKİ TUTARLARI %21,56 ORANINDA ARTTIRILDI

PRİME ESAS KAZANÇ TAVANINI AŞAN SGK PRİMLERİ NASIL GERİ ALINIR?

SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPACAĞINIZ ÖDEMELERİNİZİ KREDİ KARTI İLE YAPABİLİRSİNİZ

İŞKUR GEÇİCİ İŞGÜCÜ DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI!!

ENGELLİ İŞÇİ ÇALIŞTIRMA ZORUNLULUĞU VE SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM TEŞVİĞİ UYGULAMASI