SGK 4.0 E-POSTA BÜLTENİ 20. SAYI YAYIMLANDI. ÇALIŞMA HAYATINA İLİŞKİN TÜM GELİŞMELER E-POSTA KUTUNUZDA.... ÜCRETSİZ OLARAK ÜYE OLABİLİRSİNİZ !!!

 

SGK 4.0 E-POSTA BÜLTENİ 20. SAYI


25 Şubat 2022 Cuma sabahından herkese günaydın. Bir haftanın daha sonuna geldik. Umarım haftanız güzel geçmiştir ve her şey yolundadır. E-posta bültenimizin bu sayısında 24 Şubat 2022 tarihinden derlediğimiz gelişmeler yer almaktadır. Bültenimizi ve çalışma hayatına ilişkin diğer gelişmeleri SGK 4.0 Radyo Kanalı üzerinden dinleyebilirsiniz. Keyifli okumalar…

Hazırlayan: Muhammet ASA-SGK Müfettişi

DİNLE  
Youtube - Spotify - Apple Podcast - Google Podcast
SGK 4.0'DAN HABERLER

2022 Yılında İŞKUR Tarafından uygulanacak İdari Para Cezası Tutarlarına İlişkin 2022/1sayılı İş ve Sosyal Güvenlik Haber Bültenimiz yayımlanmıştır.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Personel Desteğine ilişkin 2022/2 sayılı İş ve Sosyal Güvenlik Haber Bültenimiz yayımlanmıştır.

Yaşlılık ve Emekli Aylığının Kesilmemesi ve Teşviklerden Yararlanmaya İlişkin 2022 | 3 sayılı bültenimiz yayımlanmıştır. 

2022 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetlerine İlişkin 2022 | 4 Sayılı Haber Bültenimiz yayımlanmıştır.

WOMEN-UP Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesine ilişkin 2022 | 5 Sayılı Haber Bültenimiz yayımlanmıştır.

RESMİ GAZETE
Bu resim için metin sağlanmadı

Resmi İlan Fiyatlarının Ekli Tarifede Gösterildiği Şekilde Tespit Edilmesi ile 3/12/2020 Tarihli ve 3272 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararının Yürürlükten Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı (Karar Sayısı: 5205) resmî gazetede yayınlandı.

İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı (Karar Sayısı: 5207) resmî gazetede yayınlandı.

Yer Altı Maden İşletmelerinde Meydana Gelen Maliyet Artışlarının Karşılanması Amacıyla Destek Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı (Karar Sayısı: 5208) resmî gazetede yayınlandı. 

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı (Karar Sayısı: 5209) resmî gazetede yayınlandı.

Cumhurbaşkanınca, Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik (Karar Sayısı: 5210) resmî gazetede yayınlandı.

Cumhurbaşkanınca, Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 5213) resmî gazetede yayınlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2012/1)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2022/1) resmî gazetede yayınlandı.

HAP GÜNDEM
Bu resim için metin sağlanmadı

Türkiye, yapay zekâ ile ilgili meslek standardı belirleyen ilk ülke oldu. Böylece, "Yapay zekâ sistem analisti", "Blok zinciri analisti", "Bulut bilişim analisti" ve "Gömülü sistem geliştiricisi" mesleklerinin standartları hazırlandı. Mesleklerin standardı, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarafından Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Borsası ve KOSGEB’in destekleri ile Akort Fuarcılık tarafından organize edilen, 13. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı’nın (GAPTARIM) açılış töreni Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Kadınların toplumsal ve ekonomik hayata aktif katılımlarını sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı desteğiyle “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi” başlatıldı.

Detaylar: Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "18-29 yaş arasındaki bütün ne istihdamda ne eğitimde ama özellikle genç kadınlar, bizim için gerçekten bir hazine değeri taşıyor." dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu 2022/Ocak Ayına İlişkin Cari Ay Prim Borçlarının Ödeme Süresi Hakkında Duyuru yayınladı.

Detaylar: Duyuruda son ödeme tarihi 28/2/2022 olan 2022/ocak ayına ilişkin cari ay prim borçlarının son ödeme tarihi 3/3/2022 tarihi gün sonuna kadar uzatılmış olup, bu tarihe kadar yapılacak ödemeler yasal süresi içinde yapılmış sayılacağı, belirtildi.

TÜİK, Tarımsal İşletme İşgücü Ücret Yapısına ilişkin istatistikleri ile yapı izin istatistikleri yayınladı.

İSTİHDAM TEŞVİKLERİ, DESTEKLER VE PROGRAMLAR
Bu resim için metin sağlanmadı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, KOBİ'lerin dijital dönüşümünü desteklemek için Bakanlık kanalıyla yeni bir teşvik programının uygulanacağını belirtti.

Isparta'da yüzde 80 engelli raporu bulunan 25 yaşındaki Ramazan Cihan Aydoğdu, Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) hibe desteğinden faydalanarak kendi işini kurmanın mutluluğunu yaşıyor. Engelli genç, aldığı hibe desteğiyle uzun zamandır hayalini kurduğu reklam ve promosyon işlerini yaptığını iş yerini açtı.

SENDİKALARDAN HABERLER 
Bu resim için metin sağlanmadı

Aile Hekimleri Derneği, Şanlıurfa Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şanlıurfa Şubesi Balıklı Göl devlet hastanesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, şiddete karşı etkin yasa ve güvenli işyerleri istedikleri belirtildi.

DİSK/Sosyal-İş Sendikası Hacettepe Üniversitesinde işten atılan 24 işçinin işe geri alınması talebiyle basın açıklaması yaptı. İşçilerin Bakanlığa yürümesine izin verilmedi.

İŞ KAZALARI
Bu resim için metin sağlanmadı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali İnşaatında meydana gelen iş kazasında bir işçi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden işçinin Rus vatandaşı olduğu öğrenildi.

SEMPOZYUM, ETKİNLİK VE EĞİTİMLER
Bu resim için metin sağlanmadı

Van Edremit Belediyesi tarafından 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelikte geçen konular hakkında tüm personellere "Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" verildi.

Kütahya Orman İşletme Müdürlüğünce 2022 yılı hizmet içi eğitim programı kapsamında 4 B sözleşmeli personel, temizlik ve güvenlik görevlisi daimî işçilere yönelik olarak İş Sağılığı ve Güvenliği Eğitimi gerçekleştirildiği bildirildi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sürdürülen Avrupa Birliği destekli Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirmesi Projesi çerçevesinde Doğaltaş Sektörü İş Sağlığı Güvenliği Uygulamasında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı Düzenlendi.

Mersin Anamur Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

KÖŞE YAZILARI
Bu resim için metin sağlanmadı

AHMET AĞAR “İşverenler tarafından çalıştırılmak üzere yurtdışına götürülen işçilerin sigortalılığı”

AKİF AKARCA / DR. MEHMET ŞAFAK “Basit usule tabi vergi mükelleflerinin yükümlülükleri”

BUMİN DOĞRUSÖZ “Basit usulde son durum”

DERYA KOPTEKİN “Sermaye, emek sömürüsü ve müşteri hükümranlığı sarmalında market işçisi olmak”

EKREM SARISU “EYT çıkarsa yararlanırsınız”

FARUK ERDEM “Kira geliri olana 7 bin TL indirim”

FIRAT İNSEL “Avukatlık mesleğinde vergilendirme”

İHSAN ÇARALAN “Son eylemler, sendika bürokrasisinin sendikaları ne kadar tahrip ettiğini bir kez daha gösterdi”

NOYAN DOĞAN “3600 ek göstergeyi bekleyin”

SGK 4.0 RADYO'DA BUGÜN
Bu resim için metin sağlanmadı


Bu resim için metin sağlanmadı
DİNLE  
Youtube - Spotify - Apple Podcast - Google Podcast
Bu resim için metin sağlanmadı

Çalışmalarımıza destek olmak için Patreon hesabımızı ziyaret edebilirsiniz. 

Bültenimizi yararlı buluyorsanız beğenerek ve paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasına katkı sağlayabilirsiniz. PAYLAŞ 

SGK 4.0 Radyo Kanalımızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip ederek çalışmalarımıza destek olabilirsiniz. 

Linkedinfacebooktwitteryoutube ve instagram üzerinden de bizleri takip edebilirsiniz.

E-Posta bültenine ücretsiz olarak üye olmayı unutmayın....Güzel bir hafta sonu geçirmeniz temennisiyle, bir sonraki bültende görüşmek üzere...

ÇOK OKUNANLAR

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ACİL DURUM HATTI: ALO 170 İLETİŞİM MERKEZİ

ANAYASAL BİR HAK OLARAK SOSYAL GÜVENLİK HAKKI

ASGARİ İŞÇİLİK TUTARI HESAPLAMALARINDA KULLANILAN 2021 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI

2021 YILINDA UYGULANACAK NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ, GEÇİCİ İŞGÜCÜ DESTEĞİ VE 7256 KAPSAMINDA İŞVERENLERE YÖNELİK İŞÇİ BAŞINA UYGULANAN PRİM TEŞVİKİ TUTARLARI %21,56 ORANINDA ARTTIRILDI

PRİME ESAS KAZANÇ TAVANINI AŞAN SGK PRİMLERİ NASIL GERİ ALINIR?

SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPACAĞINIZ ÖDEMELERİNİZİ KREDİ KARTI İLE YAPABİLİRSİNİZ

İŞKUR GEÇİCİ İŞGÜCÜ DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI!!

ENGELLİ İŞÇİ ÇALIŞTIRMA ZORUNLULUĞU VE SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM TEŞVİĞİ UYGULAMASI

2022 Yılı İşkur İdari Para Cezası Tutarlarına İlişkin Bültenimiz Yayınlanmıştır...