SADECE 53,3 TL ÖDEYEREK GENEL SAĞLIK SİGORTALISI OLABİLİRSİNİZ!!!

6824 sayılı Torba Kanun 8 Mart 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Torba kanun birçok alanda düzenlemeler getirmektedir. Bu alanlardan biride Sosyal güvenliktir.
01.01.2012 tarihinden bu yana zorunlu olan gelir testine girme yükümlülüğü, 01.04.2017 tarihinden itibaren kaldırılmıştır. Yeni getirilen düzenleme ile gelir testine girmeksizin 53.3 TL üzerinden genel sağlık sigortalısı olarak sağlık sisteminden yararlanmaya başlayabilirsiniz. GSS prim oranının düşük olmasına rağmen 53,3 TL GSS prim tutarını ödeyemeyecek durumda iseniz, GSS tescilinizin gerçekleştirildiğinin size tebliğ edildiği tarihten itibaren bir ay içerisinde Kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak gelir testi yaptırabilirsiniz. Yaptırdığınız gelir testi sonucunda aile içerisindeki kişi başına geliriniz brüt asgari ücretin üçte birinden daha az ise(592,5 TL) GSS primi ödemeksizin yani 53,3 TL lik tutarı da ödemeden Genel Sağlık Sigortasının sağlamış olduğu tüm avantajlardan hiç GSS pirimi ödemeksizin faydalanabilirsiniz.
Yeni düzenleme ile Genel Sağlık Sigortası Prim Oranı Asgari Ücretin Brüt tutarının %3(53,3 TL) olarak belirlenmiştir. Yeni sistemde iki durum vardır. Vatandaşlarımız ya 53,3 TL ödeyerek genel sağlık sigortalısı olacaklar, ya da hiç para ödemeden genel sağlık sigortalısı olacaklardır. Vatandaşlarımızın geliri 592,5 TL üzerinde ise bu tutarın ne kadar üzerinde bir aile içi kişi başına gelir tutarına sahip olduğuna bakılmaksızın 53,3 TL üzerinden GSS tescili sağlanacaktır.

ÇOK OKUNANLAR

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ACİL DURUM HATTI: ALO 170 İLETİŞİM MERKEZİ

ANAYASAL BİR HAK OLARAK SOSYAL GÜVENLİK HAKKI

ASGARİ İŞÇİLİK TUTARI HESAPLAMALARINDA KULLANILAN 2021 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI

2021 YILINDA UYGULANACAK NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ, GEÇİCİ İŞGÜCÜ DESTEĞİ VE 7256 KAPSAMINDA İŞVERENLERE YÖNELİK İŞÇİ BAŞINA UYGULANAN PRİM TEŞVİKİ TUTARLARI %21,56 ORANINDA ARTTIRILDI

PRİME ESAS KAZANÇ TAVANINI AŞAN SGK PRİMLERİ NASIL GERİ ALINIR?

SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPACAĞINIZ ÖDEMELERİNİZİ KREDİ KARTI İLE YAPABİLİRSİNİZ

İŞKUR GEÇİCİ İŞGÜCÜ DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI!!

ENGELLİ İŞÇİ ÇALIŞTIRMA ZORUNLULUĞU VE SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM TEŞVİĞİ UYGULAMASI

2022 Yılı İşkur İdari Para Cezası Tutarlarına İlişkin Bültenimiz Yayınlanmıştır...